Botol kaca, sabaraha lila eta bisa aya di alam?

Botol kaca mangrupikeun wadah industri tradisional di Cina.Di jaman kuno, jalma mimiti ngahasilkeun aranjeunna, tapi aranjeunna rapuh.Ku alatan éta, sababaraha wadah kaca lengkep bisa kapanggih dina generasi nu bakal datang.

prosés manufaktur na teu hese.Insinyur kedah ngancurkeun bahan baku sapertos keusik kuarsa sareng lebu soda, sareng bentukna saatos leyuran suhu luhur, ku kituna nunjukkeun tékstur transparan.

Malah ayeuna, botol kaca masih nempatan posisi penting nalika rupa-rupa bahan bungkusan asup ka pasar, anu cukup pikeun ngabuktikeun sabaraha jalma resep jenis ieu botol bungkusan.

Asal produk kaca

Produk kaca geus jadi pohara umum dina kahirupan modern, mimitian ti jandéla éksternal wangunan luhur-naékna nepi ka marmer dicoo ku barudak.Naha anjeun terang iraha gelas mimiti dianggo dina produk rumah tangga?Élmuwan geus kapanggih ngaliwatan arkeologi yén manik kaca leutik anu unearthed di ruruntuhan Mesir kuna salaku awal salaku 4000 taun ka tukang.

Malah sanggeus 4000 taun, beungeut manik kaca leutik ieu masih bersih sakumaha anyar.Waktos teu nyésakeun jejak ka aranjeunna.Paling-paling, aya deui lebu sajarah.Ieu cukup pikeun nunjukkeun yén produk kaca hésé pisan diuraikeun di alam.Upami teu aya gangguan ti objék asing, éta tiasa gampang dilestarikan di alam salami 4000 taun, atanapi langkung lami.

Nalika jalma baheula nyieun kaca, aranjeunna henteu terang yén éta ngagaduhan nilai pelestarian anu panjang;Kanyataanna, aranjeunna nyieun kaca kaluar tina kacilakaan.Dina peradaban Mesir kuno kira-kira 4000 taun ka tukang, nalika dagang antara nagara kota ieu booming, aya hiji kapal padagang dieusian ku bijih kristal disebut "soda alam" ngalir ka Laut Tengah.

Sanajan kitu, pasang surut jadi gancang yén kapal dagang teu boga waktu pikeun kabur ka jero laut sarta terdampar deukeut pantai.Ampir hésé pikeun kapal gedé sapertos kitu didorong ku tanaga.Urang ngan bisa kaluar tina kasusah ku sagemblengna immersing kapal dina cai dina pasang luhur poé saterusna.Salila periode ieu, awak dibawa ka handap pot badag dina kapal pikeun lampu seuneu jeung masak.Sababaraha urang nyandak sababaraha bijih tina komoditi sareng ngawangun kana dasar pikeun seuneu.

Lamun awak geus cukup dahar jeung nginum, aranjeunna rencanana nyandak jauh cauldron jeung balik ka kapal keur sare.Dina waktu ieu, aranjeunna reuwas pikeun manggihan yén dasar bijih dipaké pikeun ngaduruk seuneu geus jadi kristal jelas tur katingali geulis pisan di afterglow of Panonpoé Tilelep.Engké, urang diajar yén éta alatan réaksi kimiawi antara soda alam jeung keusik quartz di pantai handapeun smelting seuneu.Ieu sumber kaca pangheubeulna dina sajarah manusa.

Saprak harita, manusa geus mastered metoda nyieun kaca.Keusik quartz, borax, kapur jeung sababaraha bahan bantu bisa smelted dina seuneu pikeun ngahasilkeun produk kaca transparan.Dina réwuan taun peradaban saterusna, komposisi kaca geus pernah robah.


waktos pos: Jan-08-2022

Pananyaan

Pikeun inquiries ngeunaan produk urang atawa daptar harga, mangga ninggalkeun surélék anjeun ka kami sarta kami bakal di kabaran dina 24 jam.

Tuturkeun Kami

dina média sosial urang
  • a (3)
  • a (2)
  • a (1)